Om oss

Hyttemesse Gudbrandsdalen arrangeres av Stavsplassen SA.

Stavsplassen SA har en lang historie både som arrangør og ikke minst utstillingssted. Det første Stavsmartn som ble avholdt på Stavsplassen skjedde i 1801, det var nemlig slagsmål her dette året som ble sirlig anført i Forlikskommisjonens protokoll. Antakeligvis har det vært arrangert Stavsmartn her før også, men det vet vi ikke med sikkerhet.

Folka bak Hyttemesse Gudbransdalen har lang erfaring i å holde  arrangementer og utstillinger

Stavsmartn er Norges eldste hestemartn, og har tidvis også vært den største. Og siden begynnelsen, som vi vet var i 1801, har Stavsmartn vært avholdt årlig. Tror vi.

I 1943 ble det forbudt å drive kjøp og salg av hest, utover det selvfølgelige salget til Wehrmacht. Det ble derfor annonsert i Lillehammer-avisene at Stavsmartn dette året var avlyst. Men som i mange år tidligere, kom folk langvegsfra, og disse hadde selvfølgelig hverken papir- eller digitalutgave av lokalavisene i Lillehammerregionen og måtte dra slukøret hjem igjen. I 1944 møtte ingen.

Stavsplassen SA ble opprettet i 1997 for å overta for lokale lag og foreninger i Øyer kommune som fram til da, siden midten av -80 tallet, hadde arrangert Stavsmartn på dugnad. Etter opprettelsen har Stavsplassen SA jobbet med å arrangere forskjellige arrangementer gjennom året, og i dag arrangerer vi Hingsteutstilling, Unghestskue, Hoppeutstilling, 13-treffet og Stavsmartn. Stavsplassen SA leier også ut anlegget til flere lag og foreninger som bruker området til stevner og møter.

Stavsplassen SA eies av privat personer, lokale lag og foreninger og Øyer kommune. Alt overskudd fra driften føres tilbake til selskapet for å utvikle Stavsplassen til et idrettsområde for bruk av hest, og et næringsområde for hesteaktiviteter, som ride- og kjørestevner og hesteutstillinger samt andre utstillinger, messer, stevner og aktiviteter.

Hyttemesse i Gudbrandsdalen er selskapets siste arrangement som skal arrangeres årlig.

Messen skal være en møteplass for næringslivet i regionen som tilbyr varer og tjenester tilpasset deg og som inspirerer deg og gir deg lyst til å velge lokale og kortreiste varer og tilbydere.

Lurer du på noe?

Send oss en melding!