Foredragsholdere på Hyttemesse Gudbrandsdal

Hyttemesse Gudbrandsdal | Amoi | Foto: Amoi
Amoi
Lørdag 9. oktober, kl. 12.00

Viste du at Amoi samarbeider med flere av lokalmat produsentene i vår region og organiserer innkjøp og varelevering?

Amoi kommer til Hyttemesse Gudbrandsdalen for å snakke om hvordan du på en enkel måte kan få kjøpt all den fantastiske lokalmaten Gudbrandsdalen kan tilby.

  Hyttemesse Gudbrandsdal | Ole Rosen-Lystrup | Foto: P. Hornburg
  Ole Rosén-Lystrup
  Lørdag 9. oktober, kl. 14.00

  Ole kjenner vi best fra sine 6 sesonger i Eventyrlig oppussing på TV3, han spiller nå i disse dager inn sesong 7. Når Ole ikke er på tv-innspilling, driver han selskapet Drivved hvor de spesialdesigner og produserer møbler og interiør.

  Drivved fokuserer på bærekraftig gjenbruk, god design og ikke minst funksjonalitet når de tilvirker sine møbler.

  Vi i Hyttemesse Gudbrandsdal er så heldige å få besøk av Ole. Her skal vi lære om bærekraftig gjenbruk og funksjonalitet. Kanskje er vi selv i stand til å bygge oss et enkelt møbel etter denne helgen?

   Hyttemesse Gudbrandsdal | Hege Wølner Interiørdesign | Foto: Hege Wølner
   Hege Wølner Interiørdesign
   Lørdag 9. oktober, kl. 16.00

   Hege har 30 års erfaring med farger og interiør og har svennebrev som maler og tapetserer. Hege vet hvilke farger, overflater og materialer som fungerer sammen.

   Hege Wølner har gjennom alle sine år i interiørbransjen hatt mange oppdrag som fargekonsulent, og er god til å finne farger tilpasset alle stiler både innendørs og utendørs. Med sin store lidenskap for tekstiler og innredning av både hus og hytter vet hun hvilke teksturer og mønstre som kan kombineres for å skape et godt rom.

   Hege vil gi oss gode råd om hvordan vi kan gå fram for å velge riktige farger og tekstiler slik at akkurat din hytte er et godt sted å være.

    Hyttemesse Gudbrandsdal | Marius Røed Sveipe | Daglig leder Gudbrandsdal Energi
    Marius Røed Sveipe, daglig leder Gudbrandsdal Energi
    Søndag 10. oktober, kl. 11.00

    Dagens solcelle- og batteriteknologi er i en rivende utvikling, og kan ikke sammenlignes med gårsdagens.

    Denne teknologien er relevant for alle fritidsboligeiere. For fritidsboligeiere som er tilknyttet strømnettet kan vi installere systemer som utnytter solenergien til eget bruk, og som ikke minst kan selge energien tilbake til strømleverandøren din når du har overproduksjon.

    Hva betyr det for deg som eier en fritidsbolig som står tom to tredjedeler av året? Kan du bli en energiprodusent?

    Hvilke løsninger finnes for deg som ikke er tilknyttet strømnettet? Hva kan du forvente at et moderne solcelleanlegg med batteripark kan gi deg av energi i vinterhalvåret med lav solinnstrålingsvinkel?

    Kjører du elbil? Visste du at det i dag finnes teknologi som gjør at du kan utnytte bilens batteri til å både utligne strømtopper i markedet og på sikt forsyne hytta di med strøm?

    Dagens energimarked er i endring, med automatiske strømmålere prises nå strømmen etter markedsetterspørselen time for time. Det vil si at du betaler mer for strømmen når du ofte trenger den mest slik som om morgenen og kvelden. Hva betyr dette for deg som fritidsboligeier?

    Marius fra Gudbrandsdal Energi vil gi oss svar på disse spørsmålene. Han vil også gi oss tips til hvordan vi kan bruke strømmen smartere.

     Hyttemesse Gudbrandsdal | Martin Brandsdal | Hesselbrand
     Arkitektkontoret Hesselbrand ved  Martin Brandsdal
     Søndag 10. oktober, kl. 13.00

     Martin Brandsdal er partner i arkitektkontoret Hesselbrand som har kontorer i Oslo og London. Martin er utdannet ved AHO i Oslo, og Architectural Association i London. Ved siden av sitt arbeid i Hesselbrand, underviser Martin ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo (AHO).

     Hesselbrand jobber blant annet med boliger, hytter, hoteller, renoveringer og butikkinnredninger. De fikk mye oppmerksomhet da de utformet utstillingen i den britiske paviljongen på arkitekturbiennalen i Venezia i 2016.

     Martin kommer blant annet til å presentere hytteprosjektet deres ved Heggesætra, mellom Gålå og Kvitfjell. Hytta er en familiehytte som han disponerer med sin kone, Mira Wolden, som også er partner og daglig leder på Oslokontoret til Hesselbrand, samt hennes familie som har slektsbånd i Gudbrandsdalen.

     Høsten 2019 stod hytta ferdig med blant annet alkoholbåren gulvvarme og solcellepark.

     I tillegg til å snakke om prosjektet sitt ved Heggesætra, vil Hesselbrand også snakke om hva du kan bruke arkitekter til på fritidsboliger, og ikke minst hvorfor du bør bruke arkitekter til nybygg, tilbygg/påbygg og renovering. Dette blir spennende.

      Visit Lillehammer ved Stein B. Olsen
      Søndag 10. oktober, kl. 15.00

      Bidrar deltidsinnbyggeren med økonomisk vekst i hele Gudbrandsdalen, eller er det kun noen få grunneire og utbyggere som sitter igjen med det store kakestykket?

      Hvordan påvirker deltidsinnbyggeren mangfoldet av kultur, arrangementer og opplevelser i regionen?

      Hvordan påvirkes naturen og miljøet vårt av fritidsboligutbyggingen?

      Stein B. Olsen fra Visit Lillehammer vil gi oss svar på disse spørsmålene og snakke om reiselivets betydning i Gudbrandsdalen. Dette blir spennende.

      Hyttemesse i Gudbrandsdalen er en arena for inspirasjon til å utvikle din hyttedrøm.

      Lurer du på noe?

      Send oss en melding!

      10 + 5 =